Отново багодарение на bg-mamma  открих супер рецептата /бързо и вкусно – моят тип на готвене/. Предварително се извинявам, но в момента не откривам дамата, която е споделила тази вкусотийка.
Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
7 с.л. олио /аз сложих зехтин и пак се получи/
1 ч.л. какао
2 ч.ч. брашно
орехи
натурален шоколад

Содата се смесва с киселото мляко да шупне добре, добавя се захарта и се разбърква хубаво. Добавя се и мазнината и пак се разбърква до хомогенна смес. Добавя се какаото и постепенно брашното. Получава се смес на гъстота като за кекс. Разпределя се в предварително намазани с масло и поръсени с брашно форми /моите са 6 броя и тази смес идеално ми стигна/ по около 2/3 от формата, тъй като доста бухват. Украсяват се с орехи /по едрички/ и натрошения тъмен шоколад.

Мъфините се изпичат на загрята фурна на около 170 градуса, за около 25 минути, като се проверяват със суха клечка за изпиччането им отвътре.
Според забележката на авторката на рецептата /пак се извинявам, че в момента не мога да я спомена :(/ фурната не бива да се отваря преди да минат 20 минути, аз така направих, но ако се запекат по-рано може да се намалят градусите.

Получава се великолепно изкушение с шоколадов и орехов отенък.

Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email