Мус с бял шоколад ♥ White chocolate mousse

Home/Сладки изкушения ♥ Sweet temptations/Мусове ♥ Mousses/Мус с бял шоколад ♥ White chocolate mousse

Мус с бял шоколад ♥ White chocolate mousse

Така и така съм на кремообразна вълна, реших да опитам още един вариант на шоколадовия мус с маскарпоне, но този път с бял шоколад. Първо с тъмен, после с бял, нещо като „черно и бяло в мен се преплитат” и честно не мога да кажа коя комбинация ми харесва повече. Явно е въпрос на вкус, а и аз съм пристрастна, тъй като обожавам бял шоколад. Белият мус е сравнително по-лек, от този с натурален шоколад, но разбира се трябва и да обичате бял шоколад, в противен случай горещо препоръчвам предишната рецепта.

И така ето необходимите продукти:

за 6 шота

120 мл сладкарска сметана, разделена на две

100 г маскарпоне

1 с.л. фино настъргана портокалова кора

75 г качествен, бял шоколад, натрошен на дребно

1-2 капки силно концентриран аромат – бадем

Начин на приготвяне:

Загрейте за 4-5 мин. на средна температура половината сметана, заедно с портокаловата кора и аромата бадем. Прецедете и отново върнете на котлона, но този път добавете белия шоколад. Бъркайте интензивно до пълното разтопяване на шоколада, без да завира сместа. Пресипете в купа и оставете настрани да се охлади.

През това време сложете маскарпонето в отделна купа, заедно с останалата сметана и разбийте с миксер на средна скорост до меки върхове.

Вземете около ¼ от сместа с маскарпоне и я добавете към охладения шоколадов микс. Разбъркайте до хомогенност, а след това на степени започнете да добавяте останалата част от маскарпоне сместа и разбъркайте внимателно с шпатула до пълното смесване на съставките. Напълнете пош с готовия мус и шприцовайте в шотове. Оставете за поне 2 часа в хладилник, декорирайте и сервирайте.<

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email
ноември 18th, 2011|Categories: Мусове ♥ Mousses|Tags: , |3 коментара

About the Author:

3 коментара

  1. Stefania 18/11/2011 at 15:01 - Reply

    Delizioso ♥

  2. Мъх 20/11/2011 at 21:29 - Reply

    Прекрасен е! От два дни не мога да се докопам до компютъра да се възхитя тук:-)
    Много хубава седмица ти желая!

Leave A Comment

three × three =