Лесни бонбони…или как да овладеем положението с децата когато наваън е студено, а на тях им е скучно…Лесни бонбони
Нали писах, как планирам  уикенд пред телевизора с много гризкане на разни неща и дълго излежаване…
Е да, ама не. Като решат децата да обръщат всичко с хастара нагоре, то е ясно, че няма да се получат нещата. А навън – студено, няма къде да изразходват ВСИЧКАТА ТАЗИ енергия и не знам защо, ама моите хулигани не могат да ходят, а непрекъснато търчат /не им завиждам на съседите от долния етаж/.
И понеже цялото това търчане, състезаване кой е по-по – най не можеше, а и не трябваше да продължава безкрайно, ето какво измисли моят второкласник, докато подреждаше /на сила или за наказание – вече не си спомням точно/ стаята си.
Днешната рецепта е вдъхновена от учебника по Домашен бит и техника за І клас и всъщност е начало на нещо като рубрика – малък готвач, тъй като, младежите на мама, горещо пожелаха да публикувам в блога си снимки на творението. 
Александър – главен готвач.  
 
Вяра – помощник-готвач и изключително своенравен модел   
И така, ето какво ви е необходимо:
за около 15 бонбона
      1. Търпение /защото вие ще почиствете след това/
      2. 1/2 пакет ронливи бисквити – ние ползвахме обикновени “Еверест”
      3. 60-70 гр. краве масло на стайна температура
      4. 2 с.л. пудра захар
     5. 1 с.л. какао
За декорацията:
кокосово брашно, шоколадови пръчици, смлени ядки или каквото ви хрумне, подходящо за овалване.
Начин на приготвяне: 
Бисквитите се поставят в найлонов плик и с помощта на лъжица се стриват, след което се смесват с маслото, какаото и пудрата захар. С ръце всичко се омесва до получаването на смес подобна на пластелин. Оформят се топчета, който се овалват в нещо подходящо, в нашия случай кокосово брашно. Тук има място за всякакъв вид идеи и импровизации. 
Лесни бонбони
Оформените бонбони се прибират в хладилника за 1-2 часа, докато вие и вашите хулигани почиствате или правите кратка есенна разходка или пък се наслаждавате на любимия си сериал. 
 
Хубава и ползотворна седмица на всички! 
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email