Никулден е! Всички сме наясно кой празнува и какво се похапва и пийва на днешния ден! Менюто е рибно, даже казват, че на трапезата се сервира шаран, според моя половин, дори плакия, ама аз не съм от тия. Приготвянето на риба хич не ми е от любимите занимания. Това пък чистенето – забрави, но както и да е има дни като днешния, в които се налага 😉 За това гледам всичко да ми бъде възможно най-лесно, възможно най-просто и възможно най-бързо. Все пак и вино има да се пие.

Та, необходим ви е лаврак, голям според това колко хора ще го хапват. В моя случай, тук,  е среден, около 300-400 гр – за една порция.

Пълните коремчето с 2-3 стръка пресен розмарин + 3-4 разполовени чери доматчета и овкусявате с морска сол и черен пипер.

Застилате подходяща тава с хартия за печене. Капвате няколко капки зехтин и поставяте рибата, около нея още цели доматчета.

Лаврак с домати и розмарин

Поръсвате отново сол, едро смлян пипер, розмарин върху рибата и свеж риган върху доматите. Добавяте си и лимонче за разкош и печете в предварително загрята фурна на 200С за около 20 минути.

Резултата е просто фантастичен!

Лаврак с домати и розмаринЧестит празник на всички моряци, банкери и носещите името Никол, Никола, Николай, Николина, Николинка, Николета, Ненка, Нина, Нинка, Кольо, Нико, Ница!

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email