Всяка година, горе – долу по едно и също време, нещо в мен прещрака и започвам да правя коледна украса.

Покрай блога и децата правих какви ли не свещници…  с портокал, с шишарки и мъх, с канела… правих и  коледни венци и декорации… правих играчки за елхата, картички и какво ли още не! Да не споменавам десетките видове сладкиши и сладки, които съм опитала през годините!

Макар и с леко закъснение и тази година се хвърлих в DIY проект, но по ново му. Нали децата поотраснаха и вече се вълнуват от съвсем други неща, подготовката за празника премина в ново измерение… Всичко което ви трябва е посещение в магазин Слънчоглед, чаша вино и коледна музика за настроение…. и съвсем не е необходимо да са тоно в този ред!

Но да премина към въпросната коледна украса!

Тази година отново си направих коледен венец. Разликата е, че не тичах да събирам пръчки и шишарки, а си ги набавих директно от магазина. Може да закупите готова основа за венец, мъх, шишарки в различен размер, а също и спрей в различни нюанси. Видно от снимките, аз избрах злато,  с което пръснах няколко орехчета.

Оттам нататък в играта влезе пистолета за горещ силикон и малко фантазия.

По същата схема, но с по-малка основа, оформих и свещик.

Отново приготвих и коледните къщички за сладки, но този път им поставих лампички, за да украсяват дома ни, докато дойде момента, в който ще ги запълня с всевъзможни сладки, за подаръци на близки и познати.

Обещавам по-късно да наснимам и тях!

Коледна украса 2019 ♥ Christmas decoration 2019


Ако публикацията ви е харесала може да я споделите с приятелите си и не забравяйте да се абонирайте за новите статии в блога тук или следете страничката във Facebook.

За видео рецепти, може да се абонирате в YouTube канала на Culinary with me

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email