Днес ми е странно предпразнично. Едно такова настроение ме е завладяло, че дори не мога да го опиша с думи. Предстои ми изключително натоварен ден, свързан с хора, срещи, ангажименти и една торта, но за нея друг път. Направила съм пълна детска програма за утре и толкова местенца искам да обиколим с децата, че пак не знам как ще успеем. Но днес ще ви представя рецепта, подходяща за малки и не чак толкова малки деца. От заглавието вече сте наясно предполагам, а най-хубавото е, че освен бързината на приготвяне и максимално късият списък на необходими продукти, съвсем спокойно може да прехвърлите задълженията по приготвянето на вашето дете! Аз поне така направих. И всички останахме доволни.И така, какво ви необходимо за приготвянето на 1 чаша шейк ли?! Ами….

200 мл. студено прясно мляко, 2 топки ягодов сладолед – домашен или купешки, 2 кубчета лед, ягоди и мента за декорация. Поставете млякото и сладоледа в блендер и разбийте до хомогенна смес. Може да използвате и пасатор. Изсипете в чаша, добавете кубчета леда и украсете.

Ягодов шейк

И тъй като не знам дали утре ще успея да се разпиша по случай Денят на детето, искам да пожелая на всисчи да запазите детското в себе си и да се усмихвате повече! Освет това, напомням, че до утре можете да се включите в томболата, която ще донесе детска готварска книга на един от вас!

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email