Шоколадов сладолед с шампанско ♥ Chocolate & champagne ice cream

Шоколадов сладолед с шампанско ♥ Chocolate & champagne ice cream

Сега, да ви кажа, никак не ми е празнично. Вече направих сутрешния си крос, разкарах децата /разбирайте в желания от вас смисъл/ на детска и училище, а списакът със задачи е толкова дълъг, че просто няма на къде. Междувременно съм на работа, а голямото дете някак трябва да стигне на урок по китара, след това на урок по английски и ако още мърдам ще трябва да стигнем и до семейния зъболекар. И за да е по-пълна картинката, колата ми е блокирана от купчина сняг и един контейнер за боклук пред блока. О, да и малката трябва все пак да бъде прибрана по някое време от детска. Много празнично, а?!?! И ако всичко мине по план-график може и да попразнувам нещо с половинът и с хлапетата. Възникна и въпроса  дали ще празнуваме в розово или в някой по-винен цвят, че то с тези празници, знам ли вече.

След като вече няколко години се пъна на тази дата  с разни щуротии като шоколадовия мус с нар

или пък бонбони във всякакви вариации

или пък тичам напред-назад в търсене на най-романтичния подарък, тази година реших да си дам почивка, пък каквото ще да става. Пускам се по течението и толкова. Няма валентинки! И тъй като, вече писах как си улесних живота, днешната рецепта ще бъде за сладолед, шоколадов /да не кажете, че не съм романтична, ей/ 😀 и с нотка шампанско /защото и втория празник си е за уважение, хлъц/. 😉

На водна баня разтопете 100 гр. натурален шоколад. В отделен съд загрейте 225 мл. прясно мляко с 50 гр. кафява захар. Сместа не трябва да завира, а само да се разтопят кристалите на захарта. Смесете все още топлите шоколад и мляко, като бъркате интензивно до хомогенна смес и оставете течността да се охлади. Към вече изстиналото шоколадово мляко добавете няколко капки концентриран аромат шампанско и 225 мл. сладкарска сметана. Включете машината за сладолед и постепенно налейте сместа. Оставете машината да си свърши работата за около 30 минути и се насладете на някой от празниците 🙂 А може и на двата 😀

EN  On a water bath melt 100 gr. of dark chocolate. In separate bowl warm 225 ml. of milk with 50 gr. of brown sugar. The mixture doesn’t have to boil, but only to dissolve the sugar crystals. Mix the warm chocolate with the milk stirring until receive a homogenous mix. Set aside to cool. To the chocolate-milk mixture add a few drops of champagne flavor and beating 225 ml. whipping cream. Now follow the instructions of your ice cream machine producer.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

About the Author:

10 коментара

 1. Eva Toneva 14/02/2012 at 12:54 - Reply

  Невероятни са всичките ти предложения, Ваня! Сладоледът е номер 1! Прегръдки! 🙂

  • Vania Georgieva 14/02/2012 at 13:10 - Reply

   Благодаря ти, Ева! Пожелавам и на теб празник, изпълнен с романтика и усмивки!
   Поздрави!

 2. Tonchita 14/02/2012 at 18:43 - Reply

  Много хубав сладолед.Изглежда ми доста интересен със шамспо.Благодаря за рецептата 🙂

 3. Janny 15/02/2012 at 09:26 - Reply

  Както харесвам сладолед, ще пробвам тази рецепта. Хубав ден Ваня!

 4. Мариета 15/02/2012 at 21:57 - Reply

  Ааа, не, Ваня, да знаеш, голяма си подстрекателка…ще взема най-накрая да сваля от високия шкаф машината и да я заредя! Може ли човек да изтрае след тези невероятни ледени изкушения, които ни предлгаша напоследък! Поредният ти сладолед е страхотен!
  Честит празник, малко на патерица, но от сърце!

 5. Vania Georgieva 16/02/2012 at 10:51 - Reply

  Благодаря на всички за коментарите и милите думи! 🙂

 6. Maja 16/02/2012 at 19:29 - Reply

  Nothing can beat this chocolate and champagne ice cream!

 7. Megi 14/04/2014 at 02:12 - Reply

  Към изстиналото мляко се добавя сметаната в течен вариант или трябва да е предварително разбита на сняг???

 8. Megi 14/04/2014 at 02:17 - Reply

  Забравих да добавя-нямам машина за сладолед??Сметаната ако се добави течна към др течни съставки,няма ли да стане нещо невъзможно за замразяване без машина??

  • Vania Georgieva 14/04/2014 at 12:26 - Reply

   Сметаната се добавя в течно състояние, а замразяването без машина става по описания начин в тази рецепта.
   🙂

Leave A Comment

20 − 6 =