Напоследък доста често наблюдавам валентинки – по магазинчета, сергии, интернет, Фейсбук, кулинарни блогове и списания. От всички страни ме заливат розови, червени и бенбени, романтични предложения, опаковани в сърце. Ама, разбирааа се, идва Св. Валентин.
Сега, аз по принцип все си мисля, че любовта трябва да се показва всеки ден, а не само на 14-ти, но все пак в общия дух, приготвих тези ароматни бонбонки. А и чесно казано исках да си изпробвам бонбонената форма.Необходими продукти:
за 14 бонбона
130 гр. натурален шоколад
1 капсула есенция ром
40 гр. бял шоколад
3 с.л. дулсе де лече
14 бр. безсолни, изпечени и обелени лешници
Начин на приготвяне:
1. На водна баня разтопете натуралния шоколад, като разбърквате енергично. Махнете от котлона и добавете есенцията ром. Разбъркайте още веднъж и оставете настрани за да се охлади леко.
Шоколадови бонбони с карамел и лешници2. Пригответе си формата за бонбони. Във всяка форма капнете по малко от разтопения шоколад, около 1/3 от формата. С четка за рисуване, разнесете шоколада по стените на формата.
Шоколадови бонбони с карамел и лешници
3. Във всяка форма поставете по еден лешник.
Шоколадови бонбони с карамел и лешници4. Разтопете отново да водна баня белия шоколад. Махнете от огъня и добавете лъжиците дулсе де лече, като разбърквате енергично до получаването на гладък крем. Тук може да върнете натуралния шоколад отново да се разтопи на водна баня.
Шоколадови бонбони с карамел и лешници5. Напълнете сладкарски пош с карамелената смес и покрийте лешниците, но така, че да остане място за покриване с остатъка от натуралния шоколад.
Шоколадови бонбони с карамел и лешници6. Покрийте с тъмния шоколад, за да запечатате крема и приберете в хладилник за около час, за да се стегнат бонбоните.
Шоколадови бонбони с карамел и лешници7. Скрийте бонбоните! На мен ми отне около 3 часа правене и снимане, като предимно беше снимане, а хлапетата ги излапаха за има – няма 10 минути 😀
Шоколадови бонбони с карамел и лешници
Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email