Напоследък доста често наблюдавам валентинки – по магазинчета, сергии, интернет, Фейсбук, кулинарни блогове и списания. От всички страни ме заливат розови, червени и бенбени, романтични предложения, опаковани в сърце. Ама, разбирааа се, идва Св. Валентин.

Сега, аз по принцип все си мисля, че любовта трябва да се показва всеки ден, а не само на 14-ти, но все пак в общия дух, приготвих тези ароматни бонбонки. А и чесно казано исках да си изпробвам бонбонената форма.

Необходими продукти:

за 14 бонбона

130 гр. натурален шоколад

1 капсула есенция ром

40 гр. бял шоколад

3 с.л. дулсе де лече

14 бр. безсолни, изпечени и обелени лешници

Начин на приготвяне:

1. На водна баня разтопете натуралния шоколад, като разбърквате енергично. Махнете от котлона и добавете есенцията ром. Разбъркайте още веднъж и оставете настрани за да се охлади леко.

Шоколадови бонбони с карамел и лешници2. Пригответе си формата за бонбони. Във всяка форма капнете по малко от разтопения шоколад, около 1/3 от формата. С четка за рисуване, разнесете шоколада по стените на формата.

Шоколадови бонбони с карамел и лешници

3. Във всяка форма поставете по еден лешник.

Шоколадови бонбони с карамел и лешници4. Разтопете отново да водна баня белия шоколад. Махнете от огъня и добавете лъжиците дулсе де лече, като разбърквате енергично до получаването на гладък крем. Тук може да върнете натуралния шоколад отново да се разтопи на водна баня.

Шоколадови бонбони с карамел и лешници5. Напълнете сладкарски пош с карамелената смес и покрийте лешниците, но така, че да остане място за покриване с остатъка от натуралния шоколад.

Шоколадови бонбони с карамел и лешници6. Покрийте с тъмния шоколад, за да запечатате крема и приберете в хладилник за около час, за да се стегнат бонбоните.

Шоколадови бонбони с карамел и лешници7. Скрийте бонбоните! На мен ми отне около 3 часа правене и снимане, като предимно беше снимане, а хлапетата ги излапаха за има – няма 10 минути 😀

Шоколадови бонбони с карамел и лешници

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email