Днес ще ви предложа рецепта за сурови шоко бонбони, която не е съвсем типична за страничката. И не, не съм станала веган, нито пък постя, въпреки че тези бонбони са много подходящи и за двата случая. Истината е, че напоследък имам известни залитания по био магазините и се озовах с  рафт, затрупан с всякакви странни и интересни съставки. Важен фактор се оказа и книгата “Яж и тичай” на Скот Юрек, наистина впечатляващо четиво, макар напоследък да тичам единствено между офиса, ангажиментите, училищата на хлапетата и пространството наречено дом.
Това, което ме кара да ги правя, обаче е…. СТРАХООООООООТЕН вкус и отрицателно време, прекарано в кухнята, ааа да и чистата ми съвест. хо хо
Необходими продукти:
за 10 броя
1/2 чаша сурово кашу
1/4 чаша сурови какаови зърна
1/4 чаша сушени, червени боровинки
1 ч.л. брашно от рожков
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1 с.л. чист манов мед
1/4 ч.л. прясно настъргана канела
шипка сол
1 1/2 с.л. кокосово масло, разтопено до течност
Сурови шоко бонбони
Начин на приготвяне:
Сложете всички продукти с изключение на кокосовото масло в купата на кухненския робот с приставка нож и включете на високи обороти за 3-4 минути до хомогенното смилане на съставките. Прехвърлете в купа, добавете кокосовото масло и разбъркайте добре. С ръце оформете топчета с големината на орех, подредете върху хартия за печене и приберете в хладилник за 15-20 минути, колкото маслото да се втвърди.
Това е всичко. Лесно, бързо и вкусно, а от следващата публикация, смятам да се отдам на коледните приготовления 🙂
Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email