Днес ще ви предложа рецепта за сурови шоко бонбони, която не е съвсем типична за страничката. И не, не съм станала веган, нито пък постя, въпреки че тези бонбони са много подходящи и за двата случая. Истината е, че напоследък имам известни залитания по био магазините и се озовах с  рафт, затрупан с всякакви странни и интересни съставки. Важен фактор се оказа и книгата “Яж и тичай” на Скот Юрек, наистина впечатляващо четиво, макар напоследък да тичам единствено между офиса, ангажиментите, училищата на хлапетата и пространството наречено дом.

Това, което ме кара да ги правя, обаче е…. СТРАХООООООООТЕН вкус и отрицателно време, прекарано в кухнята, ааа да и чистата ми съвест. хо хо

Необходими продукти:

за 10 броя

1/2 чаша сурово кашу

1/4 чаша сурови какаови зърна

1/4 чаша сушени, червени боровинки

1 ч.л. брашно от рожков

1/2 ч.л. ванилов екстракт

1 с.л. чист манов мед

1/4 ч.л. прясно настъргана канела

шипка сол

1 1/2 с.л. кокосово масло, разтопено до течност

Сурови шоко бонбони

Начин на приготвяне:

Сложете всички продукти с изключение на кокосовото масло в купата на кухненския робот с приставка нож и включете на високи обороти за 3-4 минути до хомогенното смилане на съставките. Прехвърлете в купа, добавете кокосовото масло и разбъркайте добре. С ръце оформете топчета с големината на орех, подредете върху хартия за печене и приберете в хладилник за 15-20 минути, колкото маслото да се втвърди.

Това е всичко. Лесно, бързо и вкусно, а от следващата публикация, смятам да се отдам на коледните приготовления 🙂

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email