Днес ще ви предложа петъчна наслада за сетивата или иначе казано сурови трюфели с брашно от рожков, орехи и фурми. Лесно, бързо и здравословно, а съвестта остава чиста, чиста.

Честно казано трюфелите са просто пристрастяващи и веднъж дори приготвих два пъти за ден. За да разберете за какво иде реч, обаче, просто ще трябва да опитате рецептата.

Необходими проодукти:

1/2 чаша сурови орехи, Био Класа

3 с.л. конопено семе, Dragon Superfoods

1 с.л. рожков на прах, Dragon Superfoods + допълнително за овалване на трюфелите

5 фурми без костилка, Био Класа

1/4 ч.л. цейлонска канела на прах

1/4 ч.л. чист ванилов екстракт

1 с.л. течно кокосово масло

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в купата на кухненски блендер (аз използвах блендер VitaStyle Mixx2Go). Включете на II степен до получаване на еднородна, лепкава смес. С ръце оформете топчета с големината на орех и оваляйте всеки трюфел в допълнително рожков на прах.

Поставете в хладилник за 30 минути и повторете овалването в рожков, за плътно покритие на бонбоните.

Съхранявайте трюфелите в хладилник, ако ви се отдаде, разбира се и имайте предвид, че на следващия ден са по-вкусни, макар опазването им да е трудно.

Това е!


Рецептата за Сурови трюфели с брашно от рожков е реализирана с любезното съдействие на BOSCH БългарияDragon Superfoods и Био Класа.


Ако ви е харесала рецептата, може да я споделите с приятелите си и не забравяйте да се абонирайте за новите статии в блога тук или следете страничката във Facebook.

За видео рецепти, може да се абонирате в YouTube канала на Culinary with me.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email