Сурови спагети от тиквички с песто и домати… Или иначе казано, вечеря за един.

В редките случай, кокато оставам сама у дома, готвенето не ми е приоритет, особено пък лятото. И понеже така или иначе, мъжката половина в семейство би повдигнала доста високо едната  си вежда при вида на това ястие, то си запазвам удоволствието от него именно в споменатите, доста редки мигове. Лично на мен, много ми се нравят подобен тип ястия, понеже отнемат точно 5 минути и мога да се занимая с поне 534646463135165 приятни и дългоотлагани нещица.  Та днес ми е точно такъв ден.

Точна рецепта няма и всичко е на око, но пък подлежи на всякакъв вид промени спрямо вкуса. Единственото нещо с което трябва да се снабдите е спиралайзер, който по принцип не е евтина джаджа :/ За сметка на това, обаче, великите китайци са изобретили нещо като острилака и срещу скромните 2-3$ може да си правите спагети от какво ли не 😀

Та “подострете” си спагети от 1-2 тиквички или просто използвайте нож, макар и да е по-пипкаво. Добавете любимото си свежо песто и смесете добре. Поръсете с няколко капки лимонов сок, сол, черен пипер и зехтин. Поръсете с предварително запечени на сух тиган ядки(в моя случай орехи), нарязани чери домати (в случая, моите са балконски, превъзходни, йеййй) и фино настърган пармезан, по желание. Ами това е! Enjoy!

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email