Сладолед с маскарпоне… и боровинки!
Тадааамммм…
Тази година лятото беше горе – долу две седмици. То не бяха дъждове, ветрове и облаци, не бе чудо. Това се оказа и основната причина да не вкарам в употреба машината за сладолед, която дълго си почиваше в шкафа. Е, поне в последните августовски дни ми дойде музата да приготвя от любимото ледено изкушение за хлапетата и не ми остава друго, освен да се надявам на още топли дни за повече експерименти.  Та днес, темата е  – сладолед с наситен плодов вкус и аромат!
Необходими продукти:
250 гр. боровинки
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
250 гр. сладкарска сметана
250 гр. Маскарпоне
3 с.л. захар
1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте боровинките.
Прехвърлете в купата на кухненски робот с приставка нож, залейте с лимоновия сок и направете няколко пулса до получаването на малки парченца.
Добавете останалите съставки и отново направете няколко пулса до получаването на хомогенна смес.
Прехвърлете в машина за сладолед и следвайте инструкциите на производителя или замразете сладоледа по по-бавния метод на ръка.
Разпределете в подходящ съд и съхранявайте във фризера, като преди консумация, оставяйте в хладилник за 20 минути, колкото сладоледа да се отпусне.

Ако тази публикация ви е харесва, споделете в социалните мрежи и се абонирайте за новите статии в блога тук или пък следете страничката във Facebook.
Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email