Ех, че слънце, ех, че пролет!!! Толкова дългоочаквана и приятна! То цъфтят дръвчета, то цветя, то е чудо някакво направо! Днес ще се разпиша с една много вкусна и приятна салатка, подходяща за диетиращи + бонус идея за декорация.

Необходими продукти:

(съвсем на око)

За 2 порции

2-3 шепи микс от свежи салатки

1/2 глава фенел, нарязан на ивици

1-2 стръка пресен лук

100-150 гр. пушен бекон без кост

2-3 резена лимон

За дресинга:

1 с.л. горчица

2-3 с.л. зехтин

сокът на един лимон

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на ивици и запечете на грил тиган за около 1-2 минути от всяка страна. Прехвърлете върху кухненско руло за да се отцеди излишната мазнина. Смесете салатите с фенела и лука. Добавете бекона. Разбийте всички съставки за дресинга, залейте всяка порция и украсете с по резен – два лимон.

♥♥♥

А сега към любимата ми декорацийка, подходяща за сезона 🙂

Предимства – прави се изключително лесно и бързо.

Недостатъци – трябва си мъжка ръка, по възможност с резачка, а също и ежедневни грижи 😛

Великденска декорация

Необходими са ви тънко изрязано пънче, няколко черупки от яйца, пръст, семена по избор (моите, разбира се, са  подправки) + пистолет за топъл силикон.

С помощтта на топлия силикон се прикрепят половината черупки към пънчето. Останалата половина се пробиват внимателно с игла и с още топъл силикон се прикрепят към първите черупки с цел имитация на саксия. После пълните с малко пръст, поръсвате семената и още малко пръст и чакате 🙂 Много, ама много е важно ежедневното пулверизиране, тъй като саксийките са малки и има вероятност бързо да убиете растителността. Това е за сега! 🙂

Великденска декорация

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email