Напоследък хич ме няма. Не съм на център, дето се казва, но сама съм си виновна. Опитвам се да си докажа, може ли аджеба или не може, човек да носи няколко дини под една мишница.

Първо, карах курс по фотография. Ей, голяма веселба. Даже се чудя дали пак да не се запиша с риск да вгорча живата на колегите и половинката. Тенкю за проявеното търпение хора! И поздрави за всички от курса! Страхотни сте!

Второ – спомняте ли си пуловера дето заплетох за малката!? Еми готов е! То се постопли навън, но пък тя гордо се разхожда с него и втори ден не го сваля от гърба си, а аз междувременно, ей така, за да не ми е скучно, заплетох още един за мен и един за баткото 😀 До другата зима дано станат…, понеже се зарибих и по декупаж и картичкоправене, та приоритетите са малко под въпрос… 🙂

Освен това, увеличихме броя на домашните любимци, след заека и кучето, набързо се сдобихме и с рибка. Анджела! По желание на малката, която мрънка и се тръшка усърдо пред татко си докато не постигна своето. Овне, какво да се прави.

На фона на всичко това, ходя на работа, планирам няколко пътувания, продължавам с проекта 365 дни и често се питам на кой свят се намирам, НО цялата тази лудница е доста забавна.

Надявам се, ще ме разберете защо не готвя толкова напоследък, просто оставих нещата в ръцете на половинката и Crock Pota-а. Аз действам само набързо, каквато е и днешната рецепта 😀

Необходими са ви 2-3 пресни тиквички. Измийте ги и нарежене по дължина на ленти, с дебелина 3-4 мм. Посолете и оставете за няколко минути настрани. Изцедете течността, която се е отделила от тиквичките и загрейте грил тиган на висока температура. Аз лично, добавям 2-3 з.л. зехтин, но тази стъпка съвсем не е задължителна. Запечете тиквичките от двете страни за по1-2 минути и охладете. Запечете и 2 скилидки чесън, както са си цели с люспите.

Нарежете на ситно тиквичките. Обелете скилидките чесън и ги пасирайте, след което добавете към тиквичките.

Подгответе дресинга – 2 с.л. зехтин, 1 с.л. тъмен соев сос, сокът на половин лимон и черен пипер на вкус. Залейте тиквичките и поръсете с копър и леко запечено сусамено семе и разбъркайте добре.

Това е всичко! Може да консумирате под формата на салата или сандвич, върху препечена филийка хляб.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email