Рулца с пушена сьомга и чаша ледено студено, бяло вило..

Когато децата са във ваканция и се намират на минимум 100 километра разтояние, признавам, хич не се задържам в кухнята. Гледам да приготвя нещо по-набързо, за да отделя време за иначе не(все)възможни ми неща. Така се случи и с днешната рецепта, която се оказа сполучлива комбинация, макар и доста минималистична.  Както и да е, обаче, ако се решите да си приготвите рулца с пушена сьомга под формата на предястие, сигурна съм ще задоволите сетивата си, особено в компанията на гореспоменатото вино.

Ще уточня, че тук се действа на око.

Необходима ви е пушена сьомга, нарязана на слайсове.

Вземате един слайс и го разстилате върху дъска или плот или както ви е удобно. С лъжичка внимателно разнасяте тънък слой крема сирене (в моя случай – Philadelphia), като оставяте по края ненамазани. Поръсвате със ситно нарязан див лук и копър и навивате на руло. С остър нож оформяте правилни и еднакви по размер рулца. Подреждате в чиния и поръсвате с каперси.

И както се казава ” That’s all folks!” 🙂


Ако тази публикация ви е харесва, споделете в социалните мрежи и се абонирайте за новите статии в блога тук или пък следете страничката във Facebook.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email