Празниците минаха и заминаха, при мен – тихо, кротко и лежерно, на село, с книжка в ръка. Имах нужда от почивка, от отървасне. Не че нямаше яйца, агнешко и козунаци. Имаше. Домашни, разбира се, но останаха без снимки, без описания, само спомен. 

През последните две седмици отново реших да проверя до каква степен може да стигне мазохизмът ми и се заех с повече неща отколкото мога да поема, но се справих някак. 🙂 Можело.

Тичах и снимах с Патрик Смитьоис по един проект, който се оказа зареждащ, позитивен и много интересен. Срещах хора, гоних светлина, хващах посоки в търсене на хора с кауза. Съвсем скоро ще мога да ви покажа повече.

Снимах прекрасни хлапета в поткрепа на една много сериозна кауза, а именно чистотата и запазването на един прекрасен район. Ходих по срещи, четох закони, мислих, мислих, мислих…

Ходех на работа. Дори ходех редовно. 🙂

Подготвях градината си за да приеме бъдещите цветя, зеленчуци и плодове. Нищо че валя дъжд и сняг.

Мина рождевия ден на малката, която вече не е толкова малка, но за мен ще си остане онова розаво бебе, вечно смеещо се 🙂 Мина в еуфория, първият ѝ рожден ден в който не е ваканция и всички хлапета са на линия. Правих торта, гризини, сълзици, мини сандвичи, домашна лимонада с босилек… тичах за цветя, балони, украса…  Беше щастлива, надявам се и такава да остане… здрава и все така усмихната.

В някакъв момент пътувах!

Случиха се и много други неща, някой по-маловажни, но все така времепоглъщащи. Отмарях с книги. Много. Много интересни книги. В тихите часове на нощта.

Усещах умора, но от онази приятната, дето не не те оставя да заспиш веднага, а правиш какво ли не докато очите сами започнат да се затварят.

В цялата тази двуседмична еуфория, почти на ръба на грохването, се сдобих с няколко кулинарни книги и една от тях се случи точно онази от която имах нужда. Бързи, делнични рецепти с любимото пилешко на малката. Chicken. 100 everyday recipes. Днешната рецепта е адаптирана именно от нея. Влюбихме се. Определено ще опитам и останалите 99.

И така. По същество!

Необходими продукти:

за 4 порции

500-600 г пилешки гърди

2 с.л. сусамово олио

2 с.л. сусамов тахан

1 с.л. тъмен соев сос

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. мед

2 с.л. сусам, предварително запечен на сух тиган

Начин на приготвяне:

Поставете пилето в подходящ съд, залейте с вода и кипнете. Оставете да ври за 10 минути. Дръпнете от котлона и охладенте.

През това време смесете в малка купа олиото, тахана, соевия сос, солта и меда и разбъркайте добре.

Накъсайте или нарежете месото на хапки. Прехвърлете в купа и залейте с подготвения сос. Разбъркайте добре и поднесете върху свежа салата.

Финално поръсете със сусам и се насладете на бърз обяд или вечеря 🙂

В случай, че тази публикация ви е харесала,можете да се абонирате за новите публикации в блога тук или да следите публикациите на страничката Facebook.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email