Ментов сладолед с шоколадов чипс ♥ Mint ice cream with chocolate chip

Home/Сладки изкушения ♥ Sweet temptations/Сладоледи ♥ Ice creams/Ментов сладолед с шоколадов чипс ♥ Mint ice cream with chocolate chip

Ментов сладолед с шоколадов чипс ♥ Mint ice cream with chocolate chip

Знам, че не съм особено активна в последните дни, но това определено се дължи на замечтано-пролетното настроение, което ме е обзело. По цял ден в офиса си мечтая за лежерни разходки сред природата и за това какво ще направя, само веднъж да се измъкна, но пък щом се измъкна, небрежно се появяват неща като родителска среща, поредното тържество в детската, рожден ден и т.н. С две думи, вероятно животът наистина е всичко онова, което се случва, докато си правим планове за него. Но, както и да е! Ако някой ден успея да направя мечтаната си разходка, то със сигурност ще се запася със солидно количество от ментов сладолед. Защо ментов ли, ами защото е  свеж и ароматен, също като пролетта навън!

Необходими продукти:

240 мл. прясно мляко

75 гр. захар на кристали

3 жълтъка

1 капсула лимонова есенция

2-3 капки концентриран аромат мента

зелена сладкарска боя /по желание/

240 мл. сладкарска сметана

2 ч.л. ром

15 гр. шоколадов чипс /по възможност от най-ситния/

Ментов сладолед с шоколадов чипсНачин на приготвяне:

На средна температура,  загрейте прясното мляко, заедно със захарта до разтварянето на кристалите. В отделна купа разбийте жълтъците и на струйки добавете топлото мляко, като разбивате непрекъснато. Върнете сместа на котлона и отново на средна температура, загрейте  при непрекъснато бъркане, като внимате да не завира, а само да се сгъсти. Това става за около 7-8 минути, а когато потопите и извадите лъжица, трябва да остава лек млечен филм върху нея. Махнете от котлона и охладете напълно преди да преминете към следващата стъпка.

Към охладеното мляко добавете сладкарската боя, лимоновате есенция и капките мента. Разбийте добре и на степени добавете сметаната. Прехвърлете всичко в машина за сладолед и следвайте инструкцийте на производителя.

Когато сместа започне да замръзва, добавете първата лъжица ром, заедно с шоколадовия чипс, а малко преди да изключите машината, добавете и втората лъжица ром. ENJOY!

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

About the Author:

4 коментара

 1. Candy 27/04/2012 at 08:03 - Reply

  Много свеж, много ароматен и много вкусен сладолед!:)

  • Vania Georgieva 02/05/2012 at 09:56 - Reply

   Благодаря! 🙂

 2. Яна 28/04/2012 at 20:03 - Reply

  С каква машинка правите този ………вкусен сладолед?

  • Vania Georgieva 02/05/2012 at 10:00 - Reply

   Здравейте! Машинката е ето тази 🙂

Leave A Comment

9 − seven =