Друго си бях наумила и обещала за днес, но…ей го на, плановете пак се промениха. Ама не съм виновна аз, моля ви, ей тоз Франк Синатра дето цял ден го слушам с неговите джингъл белс, просто ми разби плановете.

Та свряла съм си се на топло, без половин и кучо и се чудя аз какви по точно да ги свърша! Не, че нещо, ама като не ставам в 6.00 за сутрешна разходка, някак идеите ми напират повече 🙂 Даже и децата почти не ми се пречкат, играят си що годе спокойно, като изключим напъните на барабанистка на малката и смахнатите задачи по математика на големия.

Обаче да се върна на задачките! Направих си елха, малка, сладка и натурална – само от шишарки (снимката по-горе)! Единствения използван инструмент е любимия ми пистолет за топъл силикон. Останалото подлежи на промени – гирлянд, топка или изкуствен сняг, според зависи.

Коледни импровизации Второто нещо (много любимо) е опаковането на подаръци! Мдамм, вече са купени, а сега и опаковани! Поне тази част, която е безинтересна за хлапетата! Техните отлежават  на безопасно място. Тази година реших да пропусна съответните търговски обекти за опаковки и реших, от баш нищо да направя нещо. Тук,  все пак,  вкарах и кулинарен елемент. Използвани материали: силиконов пистолет, скоч, хартия от пазарски еко пликчета, канап, шишарки, мъх и сушени портокали! Искаше ми се и някоя шипка да бодна, ама твърде ми е хладно навън, та да ходя и събирам 🙁

Коледни импровизации И накрая, реших и с коледния венец да се справя 🙂 Технологията и материалите са същите, само дето тук ми липсваше цветния акцент. Ми студено си е, даже и за миг не искам да си показвам носа в момента, по какъвто и да било повод 🙂  Нататък – с форма за сладки си изрязах звезди от по-стар хляб и ги поизпекох на вентилатор и 160С за 20-25 минути до леко златисто. Ето го и акцента!

Украсата – завършена! Рапорт – даден!

Пожелавам на всички спокойна и уютна събота!

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email