Днес, ще взема да се възползвам от заваелия сняг, за да вкарам малко коледно настроение. Като се замисля, вече е декември! Един от любимите ми месеци в които всичкo тече по мед и масло с децата, че и изобщо. Разбирайте, възползвам се! Заради подаръците! Това е месецът, в който, незнайно как, но зъбките се измиват без отегчителни молби. Малката  НЕ мрънка всяка сутрин, че детската е за бебета и НЕ звъни ВСЯКА сутрин по телефона на баба си със сърцераздирателни молби да НЕ ходи или пък да бъде взета на обяд. Хей, дори помага за разчистването на разхвърляното помещение, наречено детска стая 😀 Ами нали там ще се разположи най-новата кукла, от най- най- новата серия WINX.

Що се отнася до големия, там вече положението е сериозно. Носи едни шестицииии, две страници от бележника е изпълнил. И като се е захванал за тоз новия IPad, та не е истина чак. И за какво му е, идея нямам. Обаче, де що има математическо състезание се е записал, разхожда кучо, върти прахосмукачка, да му имам ентусиазма.

Мдамм, горко му на Дядото! Хич  не ми се мисли за догодина какво ще си пожелаят хлапетата. Сигурно ще трябва да спестявам още от сега 🙁 т.е Дядодто, де..

Та докато дойде Коледа ще си се възползвам с елементи на разтоварване, като например: събиране и пренасяне на огромно количество шишарки и направа на декорации 🙂 За сега сме само на свещници, но скоро и венец 🙂

Захаросани портокалови кориТук насоки няма! Мисля всичко си се вижда. В подходящото бурканче, се поставя туй – онуй, общо взето сбирщайн от есенни разходки, попривързва се с обикновен канап и с пистолет за топъл силикон се прикрепя чаена свешичка върху шишарки (примерно). Аз долях вода за разкош, но честно казано не е добра идея. Смяната на свещичка се превръща в мини бедствие 🙂  The choice is yours!

Захаросани портокалови кориНо, да се върна на портокаловите кори! Много вкусни, много ароматни, но малко останаха 😀 Освен, че са много подходящи за сладки и слакиши, хлапетата ги хапват вместо бонбонки и така и не остана време да ги топна в шоколад. Та пак ще се правят, даже май няколко пъти!

И така, необходими са ви 2-3 портокала, добре измити и почистени. Отделя се кората и с нож се маха бялата част, която нагарча. Корите се поставят в съд с вода и се кипват за 5 минути, след което се измиват с вода. Процедурата се повтаря три пъти. В отделен съд се загрява 1 чаша вода и 3/4 чаша захар. Разбърква се до разтопяването на захарните кристали, след което се добавят и портокаловите кори. Температурата се увеличава за да заври сместа, след което се намалява, похлупва се с капак и се оставя да къкри за около час, като се разбърква периодично. ВАЖНО! Водата не трябва да извира напълно, а да остане съвсем мъничко на дъното! Охладете леко преди следващата стъпка.

През това време застелете тава с хартия за печене и загрейте фурната на 60С с обдухванете. Наредете сварените корички в тавата и оставете във фурната за още час. Охладете напълно преди употреба!

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email