От известно време започнахме да приготвяме тези енергийни бисквити у дома. И като казвам приготвяме, то по-скоро имам предвид, че аз наблюдавам и почиствам, а хлапетата вилнеят из кухнята. Освен това, държа да отбележа, че хрумката за продуктите си е изцяло тяхна и моите задължения се свеждат единствено до набавянето на необходимите съставки и похапването с чиста съвест, тъй като освен мноооого вкусни са и здравословни.
 Необходими продукти:
1 чаша овесени ядки
¼  чаша микс от черна и червена киноа
1/3 чаша стафиди
2 с.л. брашно от рьожков
1 с.л. годжи бери
шипка сол
1 с.л. кайсиеви ядки (или друг вид, според вкуса)
6-7 зърна сурово какао
2 с.л. мед
1 капсула ванилова есенция
2 с.л. мазнина за тестени сладкиши Crisco
1 белтък
кокосово брашно за поръсване
Енергийни бисквити
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150С.
Поставете овесените ядки, зърната киноа, стафидите, брашното от рьожков, годжи берито, кайсиевите ядки, какаовите зърна и щипката сол в купата на кухненския робот с приставка нож и направете няколко пулса, за да се смелят съставките равномерно.
Енергийни бисквитиДобавете меда, мазнината, ваниловата есенция и белтъка и направете още няколко пулса. Трябва да получите нещо такова:
Енергийни бисквитиОставете сместа за десетина минути да почине и с помощтта на лъжица за сладолед подредете в тава, застлана с хартия за печене. С опакото на лъжицата леко притиснете за да станат плоски, поръсете с кокосови стърготини и печете за окло 30 минути. Енергийни бисквитиОхладете напълно върху решетка и консумирайте с удоволствие 🙂 А ако решите да са и забавни бисквити, украсете с бонбони, непосредствено след изваждането от фурната.
Енергийни бисквити
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email