От известно време започнахме да приготвяме тези енергийни бисквити у дома. И като казвам приготвяме, то по-скоро имам предвид, че аз наблюдавам и почиствам, а хлапетата вилнеят из кухнята. Освен това, държа да отбележа, че хрумката за продуктите си е изцяло тяхна и моите задължения се свеждат единствено до набавянето на необходимите съставки и похапването с чиста съвест, тъй като освен мноооого вкусни са и здравословни.

 Необходими продукти:

1 чаша овесени ядки

¼  чаша микс от черна и червена киноа

1/3 чаша стафиди

2 с.л. брашно от рьожков

1 с.л. годжи бери

шипка сол

1 с.л. кайсиеви ядки (или друг вид, според вкуса)

6-7 зърна сурово какао

2 с.л. мед

1 капсула ванилова есенция

2 с.л. мазнина за тестени сладкиши Crisco

1 белтък

кокосово брашно за поръсване

Енергийни бисквити

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150С.

Поставете овесените ядки, зърната киноа, стафидите, брашното от рьожков, годжи берито, кайсиевите ядки, какаовите зърна и щипката сол в купата на кухненския робот с приставка нож и направете няколко пулса, за да се смелят съставките равномерно.

Енергийни бисквитиДобавете меда, мазнината, ваниловата есенция и белтъка и направете още няколко пулса. Трябва да получите нещо такова:

Енергийни бисквитиОставете сместа за десетина минути да почине и с помощтта на лъжица за сладолед подредете в тава, застлана с хартия за печене. С опакото на лъжицата леко притиснете за да станат плоски, поръсете с кокосови стърготини и печете за окло 30 минути. Енергийни бисквитиОхладете напълно върху решетка и консумирайте с удоволствие 🙂 А ако решите да са и забавни бисквити, украсете с бонбони, непосредствено след изваждането от фурната.

Енергийни бисквити

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email