Еклери ♥ не 2, а 3 в 1 ♥

Не съм сигурна дали краят на лятото наближава, но краят на Август е тук. Точно днес, голямото хлапе има имен ден! Да ми е жив и здрав, див и щастлив! И тъй като той е в Прованс, но не в онзи Прованс, дето ми се иска :), детето си поръча еклери, ама не в торта, а само така. Натюр. Ама при мен натюра хич го няма, та се чудих доста за кремът с който да бъдат запълнени свещените еклери. Надявам се да ми простите за подскоците на мисълта, но и без това вече съм бръмнала отвсякъде. Планирам едно пътешествие, началото на учебната година, часът при зъболекар, очен и не знам си какви изследвания в детската градина. Ооообаче,  да се върнем на Август и края на лятото. Време за всякакви малинки, боровинки, къпинки и други -инки, който нямат еквивалент на български с английските беррис. Но както и да е, аз избрах точно тях за крема.

Рецептата за еклери, които правя вече за n-ти път, отново е от Слънчевата кухня на Ирина. Там, тя е дала чудесно описание на рецептата и не виждам особен смисъл да я преповтарям.

Еклери

Аз направих промяна в крема, като включих 200 мл. сладкарска сметана, разбита до пухкавост с 2 с.л. пудра захар, добавих 100 гр. Маскарпоне и 200 гр. малини намачкани с вилица и хей така за разкош лиснах 2-3 капки концентриран аромат шампанско. С този крем напълних пош и буф в еклерите 🙂

Освен това, нямаше как да се въздържа и да не отприщя музата си при вида на красивите – инки. Дълбоко съжалих, че ментата в саксията на балкона отдавна се е съсухрила и не става за нищо. Но…карай, то пък все едно сефте!

Много ми пасна идеята на Людмила, от Salted lemons и моменталически я вкарах в действие 🙂

Съставките са на око, но горе – долу: 150 гр. кисело мляко с масленост 4,5% (примерно на баба ти) се разбъркват със 100 гр. заквасена сметана и 2 с.л. чист мед. Останалото е лесно: Редуват се млечната смес с плодовете по избор (малини, къпини, боровинки или др.) и за финал се поръсват филирани бадеми и разбира се, мента. Ъхх, трябваше да я поливам по често 🙁

Та това е за сега. Не знам кога ще пиша скоро, поради ах тоз Септември, но вие ми стискайте палци бързо да се адаптирам към учебния сезон 😀

Пожелавам ви вкусен ден, изпълнен с вдъхвовение и усмивки!

EN  I’m not sure if this is the end of the Summer, but the end of August is here and today my bigger kid has a name day. I wish him good health and happiness!

I loved the idea of Lois from Salted lemons and in a moment made this lovely milk and berries pots.

The ingredients are by eye but: Mix 150 gr. of Balkan style yogurt 4.5% butter content with 100 gr. of sour cream and 2 tbsp. of pure honey. The other is easy: make levels from milk mixture and berries by taste and sprinkle some sliced almonds at the end.

So, that’s from me for now!

Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

About the Author:

6 коментара

 1. Dani 30/08/2012 at 16:36 - Reply

  Чудесен повод за подобна почерпка! Да ти е жив и здрав именникът, много да се радвате взаимно! Страхотни еклери! 🙂

  • Vania Georgieva 30/08/2012 at 16:41 - Reply

   Сърдечно благодарим!
   😀

 2. lulu 31/08/2012 at 07:18 - Reply

  Да ти е жив и здрав малчо!
  Разкошни еклери и крем!

  • Vania Georgieva 30/10/2012 at 11:31 - Reply

   🙂

 3. Janny 31/08/2012 at 17:53 - Reply

  На мен идеята за кремчето ми допада. Ще се вдъхновя тази вечер да го приготвя.

  • Vania Georgieva 30/10/2012 at 11:31 - Reply

   Бързо, вкусно и лесно!

Leave A Comment

one × 4 =