Днешният пост е малко по-различен от останалите и почти не е свързан с кулинарията, но не всеки ден се случва да те затрупа метър сняг. И наистина изминалия уикенд бе доста интересно преживяване и наситено с различни емоции.Ще започна с това, че изобщо, ама изобщо не ми се пътуваше в петък вечер, но половинът рече и отсече. Тръгнахме – с храна за една вечер с идеята, че утре ще слезем до близкото градче, да си напазаруваме. До тук добре – скара, червено винце и хоп под най-дебелия юрган. Няма да ви разказвам как спря тока и цялото семейство се натръшка около кюмбе тип “циганска любов” на легло персон и половина 🙂 То и това си беше един вид емоция, но нищо не може да се сравни с изненадата ни на сутринта. Беше навалял метър сняг. Точно така. Метър.

Един малко по-различен постСледва. Кафе. Закуска. Кафе. Фитнес – изриване на сняг с малка лопата /оказа се, че нямаме такава за сняг, но достигането на дървата за печка беше силно наложително, а и със сигурност разработва всички мускулни групи/. 🙂

Един малко по-различен пост

Лека разходка по време на която цялото семейство се хвърляше в чистия, пухкав сняг за да осеем с ангели пътя до селския хоремаг, който между другото работи по един час сутрин и един вечер, и то само ако има хора.

После обяд и отново на снега, но този път сама, сред полето на лов за хубави кадри. Е, просто няма такъв кеф. Там сред тишината и снега, няма стъпки дори и всичко наоколо мълчи. Тази рима не знам как се получи, но наистина кефът цена няма. Какво от това, че на всяка стъпка затъваш до кръста.  🙂

Един малко по-различен постСледва някаква измислена вечеря с изостанали продукти, пак червено винце и пак под дебелия юрган.

В неделя сутринта видяхме, че отново беше валял сняг. Сещате ли се за сценария? Кафе, закуска. Пак кафе и хоп на фитнес, да поразринем снега. Тръгнаме към София и минахме през едно събитие, което традиционно посещаваме всяка година в гр. Брезник. Кукерски събор, който пък предхожда най-мащабното подобно събите в гр.Перник – Сурва.

Един малко по-различен постМаски. Чанци. Сергии. Скара. Вино.

Ако имате късмет, може някой кукер да ви намаже бузите със сажди или пък дядо поп да ви наръси със светена вода против уроки. Ей така, за да изгони дяволчето 🙂

Един малко по-различен постНай-щастливи, разбира се, бяха децата, въпреки сандвичите със съмнителен произход от типа “намери кюфтето в питката”. 🙂 Е, може би и кукерите, употребили достатъчно от червеното винце.

Един малко по-различен постРазбира се имаше захарни петлета,

Един малко по-различен пост фешън близалки, захарен памук, джунджурии и какво ли още не за малки и големи.

Един малко по-различен постЩе завърша поста с планове за следващия уикенд, който се надявам да бъде също толкова интересен, тъй като предстои откриването на Сурва 2012. За сега планирам посещение и там.

Има и друго интересно събитие, то вече определено е свързано с кулинарията и със здравословното хранене и ми се ще и там да се отбия, за де се науча да приготвям здравословни храни и особено сладки изкушения.

Предстои ми също и заснемането на едно съвсем прясно бебче на месец и нямам търпение тази работна седмица да приключи, за да дойде уикенда.

И тъй като изпитвам леки угризения на съвестта, че ви оставих само на скара и близалки, обещавам в някои от следващите дни да ви покажа най-вкусната за мен скара, взета от сръбската кухня.

Желая ви усмихната седмица, изпълнена с положителни емоции!

Един малко по-различен пост

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email