Както споменах и в един по-предишен пост, това лято се включих в едно  вкусно приключение на Coca-Cola, а именно инициативата #ДаСеХранимЗаедно. Този път аз и момичета отпрашихме към Chill & Grill зоната, разположена под сенките на парк Алана, в центъра на Стара Загора и макар пътуването ни да беше разтапящо в буквалния смисъл Ники,  Funky Mircle, Brazz ViliDJ и Rewind, а също и ледено студената Coca-Cola, светкавично повдигнаха духа ни и запретнахме ръкави. 🙂

Този път приготвих ципура, която овкусих със сол и напълних със свежа целина и резени лимон. Леко намазах със зехтин и хвърлих за няколко минути на барбекюто.  Гарнитурата ми беше също толкова светкавично бърза, а именно салата табуле, която идеално си пасна с рибата.

#ДаСеХранимЗаедноСандра, от 1001 рецепти, също бе на морска вълна и направи страхотни гриловани шишчета от скариди с мед и лимон.

#ДаСеХранимЗаедно

Ани от Вкуснотека ни изненада, като представи мариновани агнешки котлети с марокански кус-кус и грилован ананас, чушки и фенел.

#ДаСеХранимЗаедно

Дани Колева, направо ни разби с мариновани свински ребра на грил с картофи. Рецептите по-долу са от състезанието в което се включихме с две мили мами, които доказаха, че могат да готвят  и с деца на ръце 🙂

Пилешки бутчета с медено-горчичен дресинг и зеленчукови шишчета

Ани Шакарян (Vkusnoteka)

Необходими продукти:

За бутчетата:

600 гр. пилешки бутчета

горчица

мед

зехтин

чесън

розмарин

магданоз

сол

пипер

За гарнитурата:

тиквички

червена чушка

лук

зехтин

сол

розмарин

магданоз

Начин на приготвяне:

Мариновайте пилешките бутчета като смесите меда, горчицата, зехтина, чесъна, розмарина, магданоза, солта и пипера в найлонов плик и хубаво разтръскате заедно с месото, за да се овкуси. Гриловайте за няколко минути от двете страни и поднесете с изпечените шишчета, които сте приготвили от нарязаните зеленчуци и сте овкусили с подправките по същия начин.

Задушени и гриловани пилешки бутчета с тиквички и лук

Ваня Георгиева (Culinary with Me)

 

Необходими продукти:

За бутчетата:

600 гр. пилешки бутчета

соев сос

мед

зехтин

сол

горчица

За гарнитурата:

тиквички

лук

сол

зехтин

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешките бутчета, като смесите всички съставки, след което ги увийте във фолио. Поставете фолиото на по-слаб грил и изчакайте няколко минути, за да се задуши месото. Извадете бутчетата от фолиото и ги „довършете“ на силен грил за 1-2 минути от двете страни. Сервирайте с гарнитура от гриловани тиквички и лук, овкусени със сол и зехтин.

#ДаСеХранимЗаедноГолямата награда Dinner in the sky, спечели Диляна със задушените и гриловани бутчета, които приготвихме заедно. Конкурецията си спечели разкошна кошница за пикник, а най-хубавата част е, че двете участвали дами се оказаха близки приятелки и ще споделят наградите си, както на земята, така и сред облаците 🙂

Ако съм успяла да ви заинтригувам, то следващата grill зона ще бъде във Варна, на 14 август за #ДаСеХранимЗаедно и да споделим вкусните, летни мигове. Ще очакваме вас и вашите семейства на специалното събитие Coca-Cola Chill & Grill, за да се забавляваме.

#ДаСеХранимЗаедно

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email