Както споменах и в един по-предишен пост, това лято се включих в едно  вкусно приключение на Coca-Cola, а именно инициативата #ДаСеХранимЗаедно. Този път аз и момичета отпрашихме към Chill & Grill зоната, разположена под сенките на парк Алана, в центъра на Стара Загора и макар пътуването ни да беше разтапящо в буквалния смисъл Ники,  Funky Mircle, Brazz ViliDJ и Rewind, а също и ледено студената Coca-Cola, светкавично повдигнаха духа ни и запретнахме ръкави. 🙂
Този път приготвих ципура, която овкусих със сол и напълних със свежа целина и резени лимон. Леко намазах със зехтин и хвърлих за няколко минути на барбекюто.  Гарнитурата ми беше също толкова светкавично бърза, а именно салата табуле, която идеално си пасна с рибата.

#ДаСеХранимЗаедноСандра, от 1001 рецепти, също бе на морска вълна и направи страхотни гриловани шишчета от скариди с мед и лимон.

#ДаСеХранимЗаедно
Ани от Вкуснотека ни изненада, като представи мариновани агнешки котлети с марокански кус-кус и грилован ананас, чушки и фенел.
#ДаСеХранимЗаедно
Дани Колева, направо ни разби с мариновани свински ребра на грил с картофи. Рецептите по-долу са от състезанието в което се включихме с две мили мами, които доказаха, че могат да готвят  и с деца на ръце 🙂
Пилешки бутчета с медено-горчичен дресинг и зеленчукови шишчета
Ани Шакарян (Vkusnoteka)
Необходими продукти:
За бутчетата:
600 гр. пилешки бутчета
горчица
мед
зехтин
чесън
розмарин
магданоз
сол
пипер
За гарнитурата:
тиквички
червена чушка
лук
зехтин
сол
розмарин
магданоз
Начин на приготвяне:
Мариновайте пилешките бутчета като смесите меда, горчицата, зехтина, чесъна, розмарина, магданоза, солта и пипера в найлонов плик и хубаво разтръскате заедно с месото, за да се овкуси. Гриловайте за няколко минути от двете страни и поднесете с изпечените шишчета, които сте приготвили от нарязаните зеленчуци и сте овкусили с подправките по същия начин.
Задушени и гриловани пилешки бутчета с тиквички и лук
Ваня Георгиева (Culinary with Me)
 
Необходими продукти:
За бутчетата:
600 гр. пилешки бутчета
соев сос
мед
зехтин
сол
горчица
За гарнитурата:
тиквички
лук
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Овкусете пилешките бутчета, като смесите всички съставки, след което ги увийте във фолио. Поставете фолиото на по-слаб грил и изчакайте няколко минути, за да се задуши месото. Извадете бутчетата от фолиото и ги „довършете“ на силен грил за 1-2 минути от двете страни. Сервирайте с гарнитура от гриловани тиквички и лук, овкусени със сол и зехтин.
#ДаСеХранимЗаедноГолямата награда Dinner in the sky, спечели Диляна със задушените и гриловани бутчета, които приготвихме заедно. Конкурецията си спечели разкошна кошница за пикник, а най-хубавата част е, че двете участвали дами се оказаха близки приятелки и ще споделят наградите си, както на земята, така и сред облаците 🙂
Ако съм успяла да ви заинтригувам, то следващата grill зона ще бъде във Варна, на 14 август за #ДаСеХранимЗаедно и да споделим вкусните, летни мигове. Ще очакваме вас и вашите семейства на специалното събитие Coca-Cola Chill & Grill, за да се забавляваме.

#ДаСеХранимЗаедно

 

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email