Спомняте ли си “Бързи, смели, сръчни”? Горе – долу под това мото измина уикенда. Вчера ви писах, че вече си имаме коледно дръвче. Е, не точно елха, а кипарис, но пак става. На пролет ще го засадим на двора, в парка или пред блока. Все още не сме решили точното му място, но по-важното е, че малко, по малко си го киприм с коледна премяна.

Освен обичайните съботно-неделни занимания, с девойката трябваше да подготвим нещо за ежегодния, благотворителен базар в училиище, а тази мисия дойде точно навреме. Защо ли!?! Ами защото успя да раздели хлапетата в две различни помещения поне за два часа, в следствие на което настъпи тишина. Мдаа, така е, имаме си навлизащ в пубертета 😀

И така…подготвихме един брой коледен венец, подобен на миналогодишния и добавих една от картичките, които правих наскоро. Бях я предвидила за друго, но пък и така се получи добре 🙂 Техниката е квилинг, а за тази ми страст, вече съм споменавала. Предсои ми направата на още картички с които да изненадам близки и познати. Действа много успокоително на нервите, а материали може да се набавят от магазин Слънчоглед.

Бързи, смели, сръчниПо интересната част, разбира се, си остана направата на играчки за елха във формата на елха. Използвахме филц, копчета, конци и вата, отново закупени от Слънчоглед-а. Моята основна мисия беше да очертавам с кътър за сладки, да изрязвам и да шия, а малка запълваше елхите с вата.

Бързи, смели, сръчниМисията е изпълнена успешно и девойката отдесе “стоката” си с усмивка.

Бързи, смели, сръчни

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email