Както знаете, напоследък не пропускам закуската си. Днес тя е бърза, вкусна и полезна кокосова закуска с пресована елда и ягоди.
Ако се питате защо пък точно елда, то веднага ви казвам – зрънцата са богати на протени, фибри, витамини, магнезий, желязо, калций и т.н., но пък липсва глутен. Също така, елдата е с нисък гликемичен индекс, а това е важен фактор за поддържане нивата на кръвната захар през целия ден, което пък стопира чувството на глад и регулира порциите през останалите хранения за деня.
Изброеното до тук идеално устройва мен и режимът, който спазвам. Особено пък за сутрините, когато имам нужда от бърза закуска.
Необходими продукти:
за 2 порции
200 мл оризово – кокосово мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
80 г пресовани ядки от елда*
20 г кокосов чипс
2 ч.л. мед
нарязани ягоди
Бърза кокосова закуска с пресована елда
Начин на приготвяне:
Смесете млякото и ваниловия екстракт и разпределете в 2 купи.
Във всяка купа добавете по 40 г пресовани ядки от елда и по 10 г кокосов чипс.
Залейте с по  1 ч.л. чист мед и украсете с нарязаните ягоди.
За хрупкава закуска  – консумирайте веднага. Ако пък ви се иска по-нежен вариант, оставете закуската за 10-15 минути да се накисне.

*  Пресовани ядки от елда може да закупите ексклузивно от магазина на La Garone, а ако го направите с промо код WITH15ME ще получите и 15% отстъпка до края на годината.

А ако публикацията ви е харесала, споделете в социалните мрежи и не забравяйте да се абонирайте за новите статии в блога тук или следете страничката във Facebook.
Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email