Както знаете, напоследък не пропускам закуската си. Днес тя е бърза, вкусна и полезна кокосова закуска с пресована елда и ягоди.

Ако се питате защо пък точно елда, то веднага ви казвам – зрънцата са богати на протени, фибри, витамини, магнезий, желязо, калций и т.н., но пък липсва глутен. Също така, елдата е с нисък гликемичен индекс, а това е важен фактор за поддържане нивата на кръвната захар през целия ден, което пък стопира чувството на глад и регулира порциите през останалите хранения за деня.

Изброеното до тук идеално устройва мен и режимът, който спазвам. Особено пък за сутрините, когато имам нужда от бърза закуска.

Необходими продукти:

за 2 порции

200 мл оризово – кокосово мляко

1 ч.л. ванилов екстракт

80 г пресовани ядки от елда*

20 г кокосов чипс

2 ч.л. мед

нарязани ягоди

Бърза кокосова закуска с пресована елда

Начин на приготвяне:

Смесете млякото и ваниловия екстракт и разпределете в 2 купи.

Във всяка купа добавете по 40 г пресовани ядки от елда и по 10 г кокосов чипс.

Залейте с по  1 ч.л. чист мед и украсете с нарязаните ягоди.

За хрупкава закуска  – консумирайте веднага. Ако пък ви се иска по-нежен вариант, оставете закуската за 10-15 минути да се накисне.


*  Пресовани ядки от елда може да закупите ексклузивно от магазина на La Garone, а ако го направите с промо код WITH15ME ще получите и 15% отстъпка до края на годината.


А ако публикацията ви е харесала, споделете в социалните мрежи и не забравяйте да се абонирайте за новите статии в блога тук или следете страничката във Facebook.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email