Преди време споменах, че ми предстои посещение на едно бебче. На Виктор /много сладко бебе, ама то кое ли бебе не е/, с невероятна пънк прическа и освен това много послушен и добричък, му предстоеше представяне пред света. Нали се сещате за онзи обичай – погача. Една дузина дами от всякакви възрасти носят по нещо сладко, клюкат си и орисват бебето. Та аз реших да направя тези вкусни, хрупкави бисквити с аромат на ванилия и шоколадов чипс.

Рецептата е адаптирана от: THE COOK´S BOOK

Необходими продукти:

225 гр. безсолно масло, на стайна температура

100 гр. захар на кристали

1 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч.л. сол

320 гр. брашно

25 гр. шоколадов чипс

+ опълнително захар на кристали за овалване

Начин на приготвяне:

Поставете маслото в купата на кухненски робот с приставка нож и направете няколко пулса, трябва да стане кремообразно. Добавете захарта, ваниловия екстракт и солта и отново разбийте. Пресейте брашното и го добавете на части към маслената смес, като продължавате да разбивате непрекъснато до хомогенна смес. За момента тестото ще бъде доста меко и лепкаво. Добавете шоколадовия чипс, омесете добре, за да се разпредели равномерно чипса и увийте тестото с домакинско фолио. Приберете в хладилник за час, да се постегне. Веднъж охладено, извадете тестото и с ръце го изтъркаляйте за да се оформи нещо като салам с дебелина 5 см. Поръсете плата със захар на кристали и върху нея изтъркаляйте “салама” за да се покрие от всички страни със захарта. Увийте отново във фолио и приберете за още час в хладилника.

Хрупкави бисквити с шоколадов чипс

Загрейте фурната на 180С и преместете решетката на средна позиция.

Нарежете салама на филийки с дебелина 2 см /Не си правете експеримента да са по тънички, от опит ще кажа, че само ще изхабите продуктите/. Наредете бисквитите в тава, застлана с хартия за печене, като оставяте разтояние между тях. Печете за около 20-25 минути до златисто и охладете върху решетка.

На Вики пожелавам да бъде много здрав, все толкова сладък и добър, а късмета да го следва навсякъде! На добър час, мъничко, сладко човече!

А на вас пожелавам уютен и изпълнен с кулинарно вдъхновение уикенд!

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email