Преди време споменах, че ми предстои посещение на едно бебче. На Виктор /много сладко бебе, ама то кое ли бебе не е/, с невероятна пънк прическа и освен това много послушен и добричък, му предстоеше представяне пред света. Нали се сещате за онзи обичай – погача. Една дузина дами от всякакви възрасти носят по нещо сладко, клюкат си и орисват бебето. Та аз реших да направя тези вкусни, хрупкави бисквити с аромат на ванилия и шоколадов чипс.
Рецептата е адаптирана от: THE COOK´S BOOK
Необходими продукти:
225 гр. безсолно масло, на стайна температура
100 гр. захар на кристали
1 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. сол
320 гр. брашно
25 гр. шоколадов чипс
+ опълнително захар на кристали за овалване
Начин на приготвяне:
Поставете маслото в купата на кухненски робот с приставка нож и направете няколко пулса, трябва да стане кремообразно. Добавете захарта, ваниловия екстракт и солта и отново разбийте. Пресейте брашното и го добавете на части към маслената смес, като продължавате да разбивате непрекъснато до хомогенна смес. За момента тестото ще бъде доста меко и лепкаво. Добавете шоколадовия чипс, омесете добре, за да се разпредели равномерно чипса и увийте тестото с домакинско фолио. Приберете в хладилник за час, да се постегне. Веднъж охладено, извадете тестото и с ръце го изтъркаляйте за да се оформи нещо като салам с дебелина 5 см. Поръсете плата със захар на кристали и върху нея изтъркаляйте “салама” за да се покрие от всички страни със захарта. Увийте отново във фолио и приберете за още час в хладилника.
Хрупкави бисквити с шоколадов чипс
Загрейте фурната на 180С и преместете решетката на средна позиция.
Нарежете салама на филийки с дебелина 2 см /Не си правете експеримента да са по тънички, от опит ще кажа, че само ще изхабите продуктите/. Наредете бисквитите в тава, застлана с хартия за печене, като оставяте разтояние между тях. Печете за около 20-25 минути до златисто и охладете върху решетка.
На Вики пожелавам да бъде много здрав, все толкова сладък и добър, а късмета да го следва навсякъде! На добър час, мъничко, сладко човече!
А на вас пожелавам уютен и изпълнен с кулинарно вдъхновение уикенд!
Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email