Спомен за лятото

Много ми се искаше да оставя спомен и впечатление от едно място, намиращо се само на 295 км. от София. Там има чисто и прозрачно море; весели делфини, скачащи около плувците; множество бели камъчета, подходящи за SPA; спокойствие и доброта на местните хора; красива природа и съвсем не на последно място – добра храна. Това място се нарича Аспровалта, Гърция.


Вероятно, аз вече съм пристрастена към тази страна, тъй като обожавам скитосването и откриването на нови местенца постоянно и целогодишно, но Аспровалта се оказа нещо като точка на спокойствието, където времето сякаш е спряло и ти се иска максимално да отложиш момента на заминаване.

И тъй като не ми се иска да ви отегчавам с приказки, ще споделя само няколко снимки.
Първото нещо, което ни направи силно впечатление беше цвета на морето, ето защо, предпочетохме да разпънем палатка, възможно най-близо до него! Заменям всеки пет звезден комплекс с къмпингуването на такъв бряг :o)
Второто нещо, което ни направи впечатление беше, че дори и през Септември, жегата си е жега, а слънцето грее все така жарко и е силно ноложително да имате поне шапка:o)
На мен, разбира се ми направи впечатление и добрия външен вид и аромат на храната, та забравихме за ресторантите и решихме по възможно най-бързия начин да си закупим барбекю, скара или каквото там открием  :o)
А с какви подправки и разни други нещица се сдобих само…
След което, се отдадохме на изкуството дзе(ъ)н, търкаляйки се по белия пясък.


А пейзажа, неизменно си беше един и същ.


Покупката на див лаврак от местните рибари, само срещу някакви си 6 евра бе просто задълже, защото който яде рибка, плува по-бързо  :o)

А често плувците бяха толкова изгладнели…


….че едва дочакваха вечерята, само за да се впуснат във вечерни обиколки и игри…

И тъй като първият учебен ден, вече почуква на вратата, ще запазя този спомен от лятото, за да ме топли в тъмните, студени сутрини и в забързано-трудовия ден, където лудницата е пълна, поне докато свикна с есенно-зимния режим.
Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

9 мнения по „Спомен за лятото

 1. Ами… завидях:-)
  И ще опитам следващите сезони!
  Щом и палатка може да се опъне, само за нас е!
  Хубав ден ти желая!

 2. Ама малката защо е така нацупена? Нещо не сте я слушали ми се струва :))

 3. Благодаря за коментарите, дами! Мястото наистина е перфектно за каравани и палатки, а цените са напълно сносни.
  fedora, Вяра тук е сърдита, защто беше адски гладна и просто нямаше как да яде "кръгчета" направо от тигана. Та така в очакване на вечерята си се цупеше просто :o)

 4. Харесвам. Ходим на море в Гърция вече 10 години, били сме и в Аспровалта. Прекрасно е, чисто, храната е вкусна.
  Мъчно ми е, че в България хората занимаващи се с туризъм така и не разбраха, че човек отива на море, не на хотел 🙁
  Благодаря за доставеното удоволствие 🙂
  Поздрави!

 5. Прекрасни снимки, красива емоция си споделила Ваня 🙂 Да трудно се свиква с есенно-зимния режим, аз затова леко го отлагам … в мислите си :)) Поздрави!

 6. Ванче,точно там сме замислили да отидем другото лято.И ние от доста години почиваме в Гърция и сме много доволни.А и сега с тези снимки съвсем ме зариби-може да си помисля и за палатка.
  Вече знам към кого да се обърна за информация-благодаря за споделянето-поздрави!!!

 7. Браво за снимките и избраното за почивка място – откак ходим в Гърция вече трета година, не искам и да чуя за иначе хубавото ни море. Жалко за природата ни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *