Свежа зелена салата с бейби спанак, синьо сирене и поширано яйце ♥ Fresh green salad with baby spinach, blue cheese and poached egg

Ето, че пролетта почти чука на вратата, а слънцето се показва все по-често. Докато се обърнем и ще стане време за плаж, море и голи рамене 🙂 Изглежда, че ще трябва да загърбим (временно) 🙂 и по-тежките и калорични кулинарни изкушения и да пренасочим енергията в по-здравословни, леки и бързи рецепти. Е, вероятно не всеки ще го направи, но лично аз, като човек прекарващ деня си зад бюро, определено имам нужда от “пролетно почистване”. Освен в храната направих и лека промяна в режима – всяка сутрин тичам за тонус, а това е нещо, което никога не съм си представяла, че ще правя и то с такова упорство и честно да ви кажа, чувствам се страхотно.
Свежа зелена салата с бейби спанакПродуктите за днешната рецепта са ясни. Няколко листа накъсана свежа маруля, шепа бейби спанак, 30 гр. синьо сирене нарязано на кубчета се разбъркват добре. Всичко се овкусява с дресинг от сол, лимон и зехтин. Най-отгоре се поставя 1 поширано яйце* и всичко се поръсва с прясно смлян черен пипер.
Свежа зелена салата с бейби спанак* Можете да приготвите пошираното яйце и предварително. Счупете яйцето и го подгответе в малка купичка. В подходящ съд загрейте на средна температура вода, заедно с 1 с.л. бял винен оцет и 1 ч.л. сол. Водата не трябва да завира, а само да къкри. С лъжица и кръгови движения разбъркайте вода, така че да се завихри и в центъра, внимателно и от ниско изсипете яйцето. По този начин белтъка се забуля около жълтъка. Оставете за около две минути на котлона и извадете с решетъчна лъжица.
Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *