Мариновани пилешки крилца в бира и мед

Ако се отбивате чат-пат тук, вероятно сте забелязали, че не съм много активна напоследък. Нямам основателна причина – признавам. Оказа се, обаче, че превключването от есенно-зимен-ученико-училищен сезон към лятно-отпускарски ми костваше почти колкото в обратния случай. Не знам защо, но нещо не мога да се организирам и да изпълня някои неща, планирани от ужасно дълго време. Някак си ми се разхожда, снима ми се навън, ходи ми се на море (нищо, че преди няколко дни се върнах от там 🙂 ) и последното нещо което ми се прави в жегата изобщо е да включа фурната. Но, обещавам да се постарая и да позапълня дупките.
Мариновани пилешки крилца в бира и медЗа днешната рецепта (ако изобщо може да се нарече така) използвах лекото разхлаждане в последните дни и 1 кг. пилешки крилца. Почистих, измих и подсуших. Сложих ги в голяма купа, а върху тях изсипах разни остатъци (лятна му работа к’во да се прави 😀 ): 1 с.л. мед, сокът на 1 лимон, 5-6 с.л. зехтин, 1 чаша бира, 1 с.л. горчица, сол и черен пипер на вкус. Цялото това действие се разви рано сутринта, та разбърках всичко добре, покрих с домакинско фолио, буф в хладилника и отпраших към работното място. Крилцата се киснаха до вечерта, след което ги наредих в подходяща тава, сложих ги във фурната на 200C и отпрашихме с децата да покараме колело за около 30 мин. да станат златисти (и децата и крилцата).  После – малко сезонна гарнитура и хайде на вечеря.
Навярно всеки си има любима марината и наваярно всеки път е различна 🙂 , но ще се радвам да споделите вашата любима.
Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 мнения по „Мариновани пилешки крилца в бира и мед

  1. Много вкусно звучат тези крилца! Усмихна това за ставането златисти и на децата и на крилцата! Пожелавам ти поне още едно ходене до морето и време за всички лежерни, летни и отпускащи дейности 🙂 Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *