BG Дълго се чудих, как да представя тази рецепта, но поради температурите, лятото, отпуските и всичко останало, реших да не се напрягам много. Е, все пак ще кажа няколко думи: времето за приготвяне е около 5 минути /без да броим замразяването/, което не ви държи около печката и то в жегата. Съставките са прости, вкусни  и сравнително здравословни, а ако търсите още една причина за да приготвите този летен десерт, то защо пък да не бъде опитването на нов вкус ледено изкушение.

Необходими продукти:

200 мл. растинелна, сладкарска сметана   
250 мл. кисело мляко
200 – 250 гр. малини + допълнително за декорация
3 с.л. кафява захар 
100 гр. млечен шоколад  
20 гр. масло
10 мл. ром          
свежа мента

Начин на приготвяне::

С помощта на миксер разбийте сладкарската сметана до пухкавост. С вилица намачкайте около 3/4 от малините и ги добавете към сметаната като разбърквате с лъжица. Добавете и останалите цели малинини, а също и киселото мляко със захарта. Разбъркайте отново. Застелете подходящ продълговат съд с домакинско фолио,така,че да покриете дъното и стените и оставете повече по дължина за да може да завиете и отгоре след това. Изсипете сладоледа върху фолиото и леко ударете в плота за да се покрият всички ъгълчета и да излязат мехурчетата. Покрийте с фолиото и отгоре и оставете сладоледа да се замрази минимум за 3-4 часа.  Преди сервиране извадете за 10-15 минути колкото да се отпусне, а през това време подгответе шоколадовата глазура. На водна баня разтопете шоколада, заедно с маслото и ромът, като бъркате енергично. Охладете преди да залеете сладоледа.
Сглобяване: ако имате проблем с разрязването на сладоледа, дръжте ножа за няколко минути под топла, течаща вода. Нарежете на филий, залейте с охладения шоколад и декорирайте със свежи малини и мента. EN English version coming soon


Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email