Лесни бонбони ♥ Easy candies

…или как да овладеем положението с децата когато наваън е студено, а на тях им е скучно…
Нали писах, как планирам  уикенд пред телевизора с много гризкане на разни неща и дълго излежаване…Е да, ама не. Като решат децата да обръщат всичко с хастара нагоре, то е ясно, че няма да се получат нещата. А навън – студено, няма къде да изразходват ВСИЧКАТА ТАЗИ енергия и не знам защо, ама моите хулигани не могат да ходят, а непрекъснато търчат /не им завиждам на съседите от долния етаж/. И понеже цялото това търчане, състезаване кой е по-по – най не можеше, а и не трябваше да продължава безкрайно, ето какво измисли моят второкласник, докато подреждаше /на сила или за наказание – вече не си спомням точно/ стаята си.

Днешната рецепта е вдъхновена от учебника по Домашен бит и техника за І клас и всъщност е начало на нещо като рубрика – малък готвач, тъй като, младежите на мама, горещо пожелаха да публикувам в блога си снимки на творението. 

Александър – главен готвач.  

Вяра – помощник-готвач и изключително своенравен модел   
И така, ето какво ви е необходимо:
за около 15 бонбона
      1. Търпение /защото вие ще почиствете след това/
      2. 1/2 пакет ронливи бисквити – ние ползвахме обикновени “Еверест”
      3. 60-70 гр. краве масло на стайна температура
                   4. 2 с.л. пудра захар
                   5. 1 с.л. какао
За декорацията:
кокосово брашно, шоколадови пръчици, смлени ядки или каквото ви хрумне, подходящо за овалване.

Начин на приготвяне:

Бисквитите се поставят в найлонов плик и с помощта на лъжица се стриват, след което се смесват с маслото, какаото и пудрата захар. С ръце всичко се омесва до получаването на смес подобна на пластелин. Оформят се топчета, който се овалват в нещо подходящо, в нашия случай кокосово брашно. Тук има място за всякакъв вид идеи и импровизации. 

Оформените бонбони се прибират в хладилника за 1-2 часа, докато вие и вашите хулигани почиствате или правите кратка есенна разходка или пък се наслаждавате на любимия си сериал. Хубава и ползотворна седмица на всички!

Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

4 мнения по „Лесни бонбони ♥ Easy candies

  1. Тази рецепта беше преписана от моята третокласничка, за целите на (отново) Домашен бит и техника. Ще я изпълним, със сигурност! Поздрави на главния готвач и помощник готвача!
    А на отговорника по поддръжката – поздравления за идеята, снимките и забавния текст!

  2. Здравейте, Ваня, случайно попаднах на Вашия блог и много ми харесаха рецептите ви. Отговорен редактор съм на сп. “Кулинарен хит” и се обръщам с молба-въпрос към Вас дали сте съгласни да публикуваме някои от рецептите Ви в списанието, като (разбира се) ще бъде посочено Вашето име. Така ще можете да участвате и в кулинарния ни конкурс, а освен това много читателки, които по една или друга причина не ползват интернет, също ще се радват на рецептите ви.
    С най-добри пожелания: Диди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *