Коледни импровизации ♥ Christmas decorations

Друго си бях наумила и обещала за днес, но…ей го на, плановете пак се промениха 🙂 Ама не съм виновна аз, моля ви, ей тоз Франк Синатра дето цял ден го слушам с неговите джингъл белс, просто ми разби плановете.
Коледни импровизации Та свряла съм си се на топло, без половин и кучо и се чудя аз какви по точно да ги свърша! Не, че нещо, ама като не ставам в 6.00 за сутрешна разходка, някак идеите ми напират повече 🙂 Даже и децата почти не ми се пречкат, играят си що годе спокойно, като изключим напъните на барабанистка на малката и смахнатите задачи по математика на големия :-/
Обаче да се върна на задачките! Направих си елха, малка, сладка и натурална – само от шишарки (снимката по-горе)! Единствения използван инструмент е любимия ми пистолет за топъл силикон. Останалото подлежи на промени – гирлянд, топка или изкуствен сняг, според зависи.
Коледни импровизации Второто нещо (много любимо) е опаковането на подаръци! Мдамм, вече са купени, а сега и опаковани! Поне тази част, която е безинтересна за хлапетата! Техните отлежават  на безопасно място. Тази година реших да пропусна съответните търговски обекти за опаковки и реших, от баш нищо да направя нещо. Тук,  все пак,  вкарах и кулинарен елемент. Използвани материали: силиконов пистолет, скоч, хартия от пазарски еко пликчета, канап, шишарки, мъх и сушени портокали! Искаше ми се и някоя шипка да бодна, ама твърде ми е хладно навън, та да ходя и събирам 🙁
Коледни импровизации И накрая, реших и с коледния венец да се справя 🙂 Технологията и материалите са същите, само дето тук ми липсваше цветния акцент. Ми студено си е, даже и за миг не искам да си показвам носа в момента, по какъвто и да било повод 🙂  Нататък – с форма за сладки си изрязах звезди от по-стар хляб и ги поизпекох на вентилатор и 160С за 20-25 минути до леко златисто. Ето го и акцента!
Украсата – завършена! Рапорт – даден!

Пожелавам на всички спокойна и уютна събота!

Facebook Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

10 мнения по „Коледни импровизации ♥ Christmas decorations

 1. Е, страхотни идеи и настроение споделяш, Ваня! Невероятни са и снимките ти! Прегръдки! 🙂

  • Мила Ева, най-сърдечно благодаря за топлите думи!
   Хиляди поздрави и прегръдки!

  • Благодаря, Лу! Поласкана съм!
   Пожелавам топла и уютна вечер!
   🙂

 2. Много красиво и топло 🙂
  Натуралната украса сякаш те приканва да я докоснеш, докато онази лъскавата и пластмасова те кара да стоиш настрана от нея.
  Поздрави 🙂

  • Благодаря и на теб, Галя! Онзи ден в един магазин, продавачката хипер много се изненада, че не искам да си купя шарени, порцеланови топки с брокат! Исках си нещо истинско и по-натурално, а тя ми се сопна, че не съм разбирала 🙂 Ми не разбирам, ама някак искам да ми е истинско!
   Хубава вечер и на теб! 🙂

 3. Видях ги във Фб, голяма красота, много нежни, Коледни, истински! Магия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *